Andlig styrka

 

Jag har på några år byggt upp från ingenting till otroligt mycket. Jag talar om styrka i min andlighet. Eller jag var ju först och främst tvungen att släppa min otroliga rädsla för ordet andlighet. Jag var ju så säker på att det handlade om religion. Och då blev det stopp i mig för jag har ett stort motstånd mot religioner.

.

Jag respekterar de som funnit sin andlighet där men jag vet idag att där finns den inte för mig. Just för att jag har detta motstånd till religioner. Enligt mig så beror de flesta krig på religion på ett eller annat sätt men det är en annan historia. I alla fall så började jag finna min andlighet som jag har idag. Och den infann sig när jag slutade att jaga eller kräva den. Den styrka jag funnit i mig själv som jag egentligen alltid har haft men visste inte om det. Jag la mitt fokus på fel ställen i livet. Jag la fokuset på det negativa och på destruktivt beteende på så många olika sätt. Och drogerna och brotten gjorde så att jag kände mer och mer tomhet och jag försökte fylla tomheten med mer av det som tömde mig hela tiden.

.

Och tomheten som jag kände var kanske bristen på min andlighet. Andlig styrka visar jag i respekt för livet, både mitt liv och andra människors och i erkännandet av en universell livskraft, som många kallar gud. Jag kallar min gud, högre kraft, vägledare, ängel, eller vad jag nu väljer att kalla det som leder mig genom livet för just LIVET. Livet ger mig alltid det jag behöver. Och det ger mig det jag behöver när jag behöver det. Och där måste jag acceptera att allt måste få ta sin tid. Och verkligen fatta att jag sällan får de resultat jag vill ha precis när jag vill ha dem. Jag ser oftast inte resultaten förrän efter de redan skett. Och med det facitet i min hand så har jag full tillit till att livet kommer att ge mig det jag behöver i fortsättningen med. Jag kan släppa all onödig oro om sådant som jag egentligen inte vet något om. Och när jag tillåter mig själv att släppa den oron så ger det mig mer tid till att njuta av allt livet erbjuder mig i detta nu.                                         

.

Om jag tar mig tid att upptäcka den andliga kraften hos allt och alla runt omkring mig som finns så fylls jag av ödmjukhet och respekt. Om jag vågar se mitt beroende av andra och tänker på att alla av oss behövs för att göra bilden av universum fullständig. Vågar jag se att vi alla är precis lika mycket värda så krymper det moststånd jag kanske känner när jag kämpar med min egen mänskliga natur.

.

Ödmjukhet, kärlek och respekt är otroliga verktyg för ett härligt mående. Min andliga kraft ökar för varje god gärning jag gör. Och den bästa goda gärning jag kan göra är att stå för min del i allt som sker och att jag ständigt är medvetet om hur jag handlar på mina tankar och känslor. Och ju mer min andliga kraft ökar, desto färre blir mina prövningar. Eller prövningarna blir nog inte färre men i och med att jag blir helare inombords för varje minut som går och att jag lär mig mer hela tiden hur viktigt det är hur jag möter det som sker.

.

Därför känns det kanske som att prövningarna blir färre, men egentligen är de lika många fast jag väljer inte att stanna kvar i prövningarnas smärta utan väljer att befinna mig i hur jag ska ta mig igenom dem. Det blir allt mindre svårt för mig att acceptera olika situationer, villkor och medmänniskor för varje dag som jag erkänner och respekterar andra som människor och individer. Precis så som jag vill bli respekterad. Jag kan lära mig att vara ödmjuk och respektfull. Det ska jag fortsätta lära mig mer i dag. Jag ska fortsätta söka “anden” överallt. För allt finns framför mig i det livet hittar på åt mig och är jag bara lyhörd och inte rädd för att prova nya saker i livet så kommer jag att upptäcka den.

.

Tacksam för att våga använda andligheten idag och det fyller mitt tomrum inom mig mer för varje dag.

.

Jag är tacksam för att jag fortsätter våga lära mig och att jag inte ser det som ett nederlag när jag går in i gamla beteenden och tankegångar. Utan jag ser det som värdefulla erfarenheter som jag kan bära med mig för att förhindra att det händer igen. Jag vet att det kommer hända igen, Jag skulle vara dum om jag trodde något annat. Men min önskan är att med denna medvetenhet så kommer det att hända mer och mer sällan.