Tillsammans...

     

 

                                         

Jag behöver inte veta vad du har för yrke, hur mycket pengar du har. Jag behöver inte veta att du har det eller det.Jag vill veta vad du brinner för och om du vågar drömma om att möta ditt hjärtas längtan. Jag lyssnar gärna om du behöver prata om dina problem. Och framför allt hur du löser dem. Jag vill om jag kan hjälpa dig att kanske komma till nya insikter. Jag kan om du vill hjälpa dig kanske.

.

Jag kanske hjälper dig genom att bara lyssna. Och verkligen höra vad du säger. Jag kanske har varit med om något liknande som jag har tagit mig igenom. Det kan jag, om du vill, berätta om när du pratat klart.  Jag behöver inte veta hur gammal du är. Jag vill veta om du kommer att ta risken att framstå som en dåre för kärlekens skull, för dina drömmar, för äventyret att leva.

.

Vilket är viktigast?

.

Att njuta av livet på sitt eget vis och kanske framstå som en dåre för att jag gör på mitt vis? Eller att bevisa att jag är en dåre genom att försöka leva mitt liv på någon annans sätt? Jag vet mitt val idag. För jag känner resultaten. Jag håller på att lära mig att lyssna ärligt på andra, utan att min egenvilja blandar sig i. Jag har inte lärt mig helt, det kommer jag aldrig att göra. men jag gör mitt bästa och om jag känner att jag inte gör mitt bästa så försöker jag lite mer.

.

Det är genom att lyssna på andras vägar som jag har hittat min nya väg som inte är samma som den destruktiva vägen jag hade förr för att jag bara lyssnade på min egenvilja och på drogerna. Och jag vet att jag inte kommer att hitta nya spännande vägar genom att inte lyssna på andra och verkligen höra vad de säger för att jag ”måste” lägga in mina egna värderingar. Och att jag ”måste” få min röst hörd jämt. Det lär jag mig ingenting av och det är väldigt långt ifrån öppet sinnelag för mig. Genom att jag måste säga mitt innan någon annan har sagt sitt så kör jag över den andras känslor och genom det så sätter jag själv upp ett hinder för att komma till nya insikter.                                              

.

Jag behöver inte veta var planeterna stod när du och jag föddes. Jag vill veta om du och jag berört kärnorna i våra egna sorger, om livets svek har öppnat oss eller om vi har krympt ihop och stängt oss av rädsla för ytterligare smärta. När jag kan se och får reda på hur du gjort och jag har gjort så kommer jag alltid till nya insikter. För mitt sätt tillsammans med ditt kan ge mig nya sätt att tänka. Bara jag är öppen för det.  

.                 .

Jag vill veta om vi kan sitta med våra egna smärtor, min eller din egen, utan att försöka gömma den, mildra den eller göra någonting åt den. Eller tävla om vems som är smärtsammast. Jag vill veta mer om min egen smärta, genom att tillåta mig känna din och då kan vi hjälpas åt i varandras smärtor.

.

Jag vill veta om du om du vill stanna kvar i gamla smärtor som redan passerat genom att inte förlåta eller om du vill ge oss allt härifrån och nu och ta emot mitt förlåt när jag ber om det. Jag vill veta om du kan be om förlåtelse så att vi kan gå vidare. För förlåtelsen är det sista steget ut ifrån något smärtsamt.                                                                                                                 

.

Jag vill veta om du kan vara med i glädjen, min eller din egen, om vi kan dansa vilt i livets dans och låta lyckan vi har av att leva uppfylla dig och mig ända ut i fingrar och tår utan att jag eller du försöker förhindra att känna det. För att vi kanske anser att vi inte är värda att känna lyckan på grund av våra gamla misstag. Vi är värda det. Jag önskar att vi inte ska vara rädda och att inte vara för försiktiga för att leva nu. Vill inte att vi är för realistiska så vi tappar våra drömmar och mål som för oss framåt. Eller att vi intalar oss om att det inte går att lösa en del problem.

.

Alla problem går att lösas, annars är de inga problem utan livets verklighet. Det tar bara olika lång tid att lösa olika problem, men så länge som jag försöker lösa och inte älta problemen så kommer jag närmare en lösning.

.

Jag önskar att vi inte låter de mänskliga begränsningarna i minnet hindra oss att leva. En begränsning är till exempel; ”Jag kan inte må bra i det som sker just nu”. Det är en förbannad lögn. En mänsklig begränsning som skadar så mycket. Jag KAN må bra i en motgång eller tuff period i mitt liv. Finns ingen lag emot det. Den lagen sätter jag själv upp mot mig i såna fall och jag dömer mig själv och sätter mig själv i ett själsligt fängelse. Och jag sätter mig i det fängelset samma sekund som jag säger de orden. ”jag kan inte”. Då glömmer jag allt annat i livet som INTE är en morgång eller tuff upplevelse. Och ser bara motgången, och då är det ju självklart att den känns så mycket mer. Men ser jag alla andra saker som är bra i mitt liv tillsammans med den motgången så blir det så mycket lättare.                                                                       

.

Jag behöver inte veta om historien du berättar är sann. Jag vill veta om du kan göra någon annan besviken för att förbli sann mot dig själv, om du kan bära anklagelser om svek och inte svika din egen själ. Jag vill veta om du kan vara sann och därför pålitlig. Jag vill visa mig sann för dig. Och jag gör mitt bästa för att visa min sanning. .

Även om vi har olika sanningar så behöver vi inte påpeka och anklaga varandra för det. Vi behöver bara acceptera att vi har olika sanningar. Att de är olika gör ingen av oss till lögnare, utan genom att acceptera det så gör det oss sannare mot varandra och oss själva. Jag vill veta om vi kan se skönhet även om inte varje dag visar sig underbar och om vi kan låta skönheten bli vår livskälla. Vår morot för att sträva framåt och inte bakåt. Jag vill veta om du kan stiga upp efter en lång natts sorg och förtvivlan, öm in i själen och ändå göra det som behöver göras för att leva livet. Jag vill veta vad som håller dig inifrån när allt annat faller bort.                                              .                                                                                

Jag vill veta om du kan vara ensam med dig själv så som jag kan. Och om du i sanning tycker om ditt eget sällskap i de tomma stunderna så som jag lärt mig att tycka om mig själv trots allt jag ställt till med tidigare Jag behöver inte veta vem du känner eller hur du kom hit. Jag vill veta om  du kommer att stå i eldens mitt med mig utan att rygga tillbaka. Jag skulle göra detta för dig. Jag skulle vilja veta mer. Och det kommer jag att göra. Genom att lyssna på det du väljer att du vill dela med dig av. Inget mer kräver jag. Att jag får lyssna på dig och det du vill prata om. Jag vill veta om du kan leva med misslyckanden, dina eller mina och ändå stå vid livets strand i fullmånens ljus och ropa: ”JA!  Livet är härligt. JA! Vi hjälper varandra genom respekt, ärlighet och accepterande”.

,

Jag vill leva med dej och allt i ditt liv. Och jag önskar att du vill detsamma, kärlek. Stora delar av detta är till dej mitt hjärta men som vanligt bar det iväg så det kan innefatta de flesta. Men det gör inget. Jag vill veta att du vet. Jag vet redan att du vet för våra hjärtan är sammanlänkade. 

.

LOVE YOU

 

 

 

Kategori: Allmänt
Taggar: Egoism, acceptans, förlåtelse, hopp, känslor, kärlek, livet, lycka, rädsla;