våga vara rädd

 

Jag har nog varit rädd i större del av mitt liv. Rädd för ansvar. Rädd för att leva. Rädd för att göra det jag behöver för att må bra. Jag använde mej av rädsla för att fly. Och rädslan gjorde jag om till ilska som var min grundkänsla som jag visade utåt även om det var en annan känsla som jag flydde ifrån.

Rädsla kan förstöra så otroligt mycket MEN,.. den kan även föra mej framåt om jag vill. När jag vågar vara rädd en stund, känna lite rädsla, och sen göra vad jag kan för att möta den. Då kan den hjälpa mej framåt. För egentligen är rädsla bara en illusion skapad av mej själv om något jag egentligen inte vet något om.
Den är en tro om vad jag tror kan hända och har jag en negativ bild av vad som kan hända och ett katastroftänk på det värsta som kan hända hela tiden. Ja då blir livet jobbigt att leva och rädslan hindrar mej.

Jag kan lika gärna tro på att det bästa kan hända. Och då blir det inte så mycket kvar att vara rädd för. Så bara genom att ändra den inställningen så möter jag och tar bort många rädslor. För inte många av oss är rädda för att gå mot något bra som vi skapat oss en bild av.

Så jag har lärt mej till stor del att våga. Det händer fortfarande att jag stannar alldeles för länge på ett ställe och mår dålig för att jag är för rädd för det okända. För att inte veta vad som kommer hända. Men med facit i hand idag så vet jag att det är inget att vara rädd för. När jag väl tagit det där steget ut i det okända så kommer det att ge mej saker jag är värd. Och jag vet att jag är värd att ha det bra. Och jag vill inte längre hindra mej att leva här och nu. Utan onödiga rädslor. Det räcker egentligen att jag vet och känner just nu. Tar jag hand om det fina jag har nu så behöver jag inte oroa mej för i morgon. Men jag kan inte ta hand om det jag har nu om jag väljer att försöka spå i framtiden och försöka leva där och då. Eller väntar med att känna lycka tills det eller det händer och det har hänt. Det enda som kan hindra min lycka nu är brist på mod att ta hand om livet nu.Och det hindret är alltid jag som sätter.

Är du så modig att du vågar vara rädd så du kan möta och bli av med rädslor?

Önskar er en modig dag

Kategori: Allmänt
Taggar: acceptans, beroende, förlåtelse, hopp, känslor, kärlek, lycka, mod, rädsla;