handling väger mer än ord

 

Handling väger alltid mer än ord för det är i handling saker händer. Jag har så ofta fått höra "så skulle jag aldrig göra" för att i nästa se ett handlande som visar det precis motsatta. Då är det egentligen inte alls svårt att välja vad jag ska lita på. Orden eller handlingen? Ingen tvekan alls där.

Ord utan handling betyder ingenting. Och ord som är helt emot handlingen sårar otroligt mycket. Jag levde så i många år. Där jag sa saker som lät bra men handlade helt annorlunda. Och så stod jag där och undrade varför inte människor litade på mej och varför männsikor försvann från mitt liv. Och då beklagade jag mej för andra, som även det var en sak som jag sa "att jag inte gjorde".

Det var lika i början av mitt tillfrisknande. Jag lärde mej orden men handlade inte på dom. Jag arbetade inte med mej själv men sa att jag gjorde det. Det blir en stor lögn i sej som gjorde "tillfrisknandet" jobbigt. Egentligen var det inget tillfrisknande. För tillfrisknandet ligger i att jag faktiskt gör det jag behöver göra och inte bara säger att jag gör det.

Jag är tacksam för att upptäckte detta tidigt på min nya väg genom livet. Och att jag började handla i tillfrisknande. För det är där jag märker skillnad, inte i orden OM det.

Allt i livet handlar om att göra. Att handla. Det är då jag når önskade resultat, annars blir jag bara en bitter avundsjuk människa som missunnar de som faktiskt gör sitt jobb med sej själva att må bra.

Dessa insikter har gjort mej ödmjuk och vet att jag inte göra allt rätt och jag kommer aldrig att göra det heller. JAg vet att andra inte heller gör rätt hela tiden. Men jag har inget behov att tala om för andra att just den gör fel för att jag inte själv gör mitt eget arbete.

Jag tar hand om det som ligger hos mej så får andra sköta sitt. Och de som är som envisa åsnor att försöka tracka ner på mina fel tar jag bort ur mitt liv, de ger mej ingenting. Jag vet att bara för att någon annan säger SIN åsikt om mej så är det inte sanningen för mej. Det är deras sanning.

Så jag är glad för att kunna lita mer på människors handlande än deras fina ord.

Vad litar du på hos en annan människa?

Jag önskar er ett underbart här och nu

Love&Respect