FÖRHÅLLANDE TILL MEJ SJÄLV

 

 

Mitt förhållande till mitt inre jag påverkar mitt förhållande till alla andra. Lika nöjd som jag är med mig själv, lika nöjd är jag med andra. Och är jag nöjd med andra så blir jag ännu mer nöjd med mig själv. En otrolig spiral uppåt. Och jag är nöjd med mina fel och brister och därigenom andras. Utan mina så skulle jag inte vara mänsklig och inte ha något att bearbeta och växa genom. Och det är något som jag verkligen tycker om att göra idag. Om jag tycker illa om andra. Om jag inte vill göra som andra föreslår. Om jag är avundsjuk på andra för att de ser bättre ut eller är framgångsrikare så visar det hur det står till med min andliga hälsa. 

.    

Livet är min trygghet. När jag söker mig till livets härlighet och lever det på dess villkor och tar till mig ALLT det ger mig så blir jag rikt belönad. Bara jag inte är rädd att ta emot alla dess vändningar och prövningar.            

.

För mitt självförtroendes skull behöver jag omtanke och uppmuntran. Men det är inget jag kräver längre, utan får jag det så tar jag emot det tacksamt. Jag kan ge mig själv det och gör det genom att vara medveten och sträva framåt. Och som sidovinst så får jag det ofta av andra utan att jag kräver det och det får mig att uppskatta och älska mig själv och andra ännu mer. Det blir en uppåtgående spiral det med.                                    

.

Det hade jag inte fått på många år. Uppskattat livet alltså. För jag tillät det inte eller just krävde det av fel anledningar. Allt som oftast slog jag på mig själv och på andra och genom det så blev det värre. Jag skämdes för mig själv. Jag till och med hatade mig själv för det jag gjorde mot mig själv och andra. Men då så slog jag bara mer på mig själv och gjorde saken värre.                                                                               

.

Lagen om attraktion negativt...    

.                                                                                                                            

Idag har jag vänt på det till positivt. Eller jag håller på för fullt och lär mig mer för varje dag, för varje erfarenhet. Det är så enkelt egentligen. Vill jag ha positiva resultat i livet så måste jag göra positiva saker och framför allt tänka positivt. Gör jag bra saker och är helt ärlig och öppen så får jag det oftast tillbaka. Inte alltid, men då har jag gjort min del i alla fall och kan jag inte få ärlighet tillbaka så är det mitt val att finna mig i det eller om jag tar bort dessa energitjuvar ur mitt liv. Det valet är inte alls svårt idag heller.Och det gör jag av kärlek till mig själv. Jag vet vad jag behöver och framför allt INTE behöver i mitt liv för att fortsätta leva lyckligt och göra det bästa av varje ögonblick.  Eller jag har insett att det inte finns några energitjuvar. För det är alltid jag som tillåter någon ta min energi eller inte.                                                                 

Och att njuta av livet började med att jag började förlåta och tycka om mig själv. Och andra. Att lära mig att tycka om mig själv och att inse mitt eget värde. Det var svårt till en början. Inte så konstigt eftersom jag hatat mig själv så länge. Men med mycket jobb med mig själv så har jag kommit en bra bit på vägen.  Det krävdes en ansträngning och det krävdes tålamod och jag kanske inte har börjat lära mig det förrän nu när jag har slagit in på bättringsvägen.

.                                                                                                              

Mitt inre jag, min inre röst är källan till styrka, mod, självförtroende och sinnesro. Den inre rösten är ett med livets valmöjligheter. Jag måste erkänna dess närvaro, och ta till mig av livets storhet och möjligheter och ta emot den tröst och hjälp jag hela tiden erbjuds. Mitt förhållande till mina medmänniskor är lika gott och upplyftande som mitt förhållande till livet idag.

.

Jag ska idag möta livet på ett positivt och nyfiket sätt. Jag ska fortsätta min upptäcktsfärd genom varje ögonblick och se och ta emot det som jag har möjligheter just nu att ta emot och lära mig av. Det är nu jag kan lära av möjligheterna nu. Sen är alltid försent att ta emot möjligheten nu. Som tur är så ger livet mig nya möjligheter och jag kan inte trötta ut livet genom att förkasta chanserna. Det ger mig nya. Jag ska inte trötta ut mig själv genom att förkasta allt jag har möjlighet att uppleva och känna nu.

.

LOVE & RESPECT