Misstag och förlåtelse

 e
Jag vet inte hur många tusen gånger jag bett om förlåtelse i det förflutna för att i nästa sekund göra om det jag bett om ursäkt för. Jag bad om förlåt för att jag knarkade samtidigt som jag satt och blandade en dos och slog i mej så fort jag va klar i telefon med den jag bett om förlåtelse till. Ja jag kan räkna upp så många exempel på detta. Jag var inte rädd för ordet förlåt men jag saknade handlingen av det och då betydde det ingenting. Jag rättfärdigade alltid mitt förlåt med "men, men du, det var för, du gjorde så, det var någon annans fel" Ja massor av rättfärdiganden som tog bort betydelsen och ärligheten i min förlåtelse och gottgörelsen som ligger i att visa att jag verkligen är ledsen för det ag gjort uteblev.

Förlåt va säkert ett av de orden jag använde mest förr och samtidigt sårade andra mest med. För följs det inte av handling så sårar det mer än det läker.

Jag är tacksam för att jag redan i första varvet i stegarbetet förstod detta i steg 8 och 9. Och för att jag förstod det var för att jag grundligt hade gjort steg 4 och 6 då jag la grunden för att förstå min del. Härligt hur programmet fungerar. Det går inte att hoppa över något utan jag måste ta det i rätt ordning och ju snabbare jag vill ha resultat och förlåtelse desto fortare jobbar jag. Bara det är ärligt och grundligt. 

Att gottgöra och be om förlåtelse handlar inte att göra mej fri från skuld, det handlar att jag erkänner min skuld och ärligt visar att jag är ledsen för det och är villig att göra det jag behöver för att inte göra om det. Naturligtvis så kommer jag göra liknande misstag. Jag blir aldrig felfri. Men jag gör dem mer sällan idag och med mitt arbete med mej själv så har jag inte svårt idag att be om förlåtelse och sen ta tag i det jag behöver. Att bara be om förlåt är bara första delen sen måste jag bearbeta och förändra mitt beteende som orsakat det. Ett förlåt får inte bort det.

Så i gottgörelsen och modet att ärligt be om förlåtelse ser jag att jag sårat någon annan och jag behöver inte idag rättfärdiga mitt misstag. Det blir ärligast för mej om jag bara ber om förlåtelse för det jag gjort utan att tala om varför, det vet jag själv och får bearbeta, Jag ber om om förlåtelse utan att tala om att du gjorde så här och så. Då rättfärdigar jag inte och är ärlig i min förlåtelse.

Så ser jag att jag gång på gång får be om ursäkt för samma sak så är det inget misstag utan misstaget är att jag väljer att inte göra något åt mitt beteende. Först när jag tagit tag i det så kan jag ärligt be om förlåtelse för det jag orsakar andra.

Jag är tacksam för 12-stegsprogrammet som ger mej de verktyg jag behöver för att hela tiden vara i utveckling om jag handlar i det.

Ber du om ursäkt gång på gång för samma misstag? Varför får du göra det?

Jag önskar er en underbar dag

Love&Respect
Kategori: Allmänt
Taggar: Egoism, beroende, drogfrihet, förlåtelse, hopp, känslor, kärlek, livet, missbruk, mod, tillfrisknande;