varför vänta med förändringen?

 

                        

 

Om jag väntar på det perfekta tillfället så kommer det perfekta tillfället att gå mig förbi. Så jag ser det perfekta tillfället alltid som precis nu. Det är ändå den enda tiden som jag kan leva och göra saker på. Det perfekta tillfället måste väl alltid vara nu. De andra är väl passerade tillfällen eller tillfällen som jag inte vet om än? Jag har i stort sett hela mitt vuxna liv särskilt i tiden då jag missbrukade och var kriminell väntat på det "perfekta tillfället", ”Jag ska bara... När det händer... Om saker och ting var så här.. Osv.. DÅ skulle jag göra förändringar i mitt liv...”                                                                                                                                                                      

.

Det "perfekta tillfället" dök ALDRIG upp. För ju mer jag sköt upp saker och skulle göra förändingar "bara om" och "när", desto längre passerade jag tillfällena till att göra förändringarna jag behövde för att få ett underbart lyckligt liv som jag har nu. Lyckligtvis så kom jag på att det fungerade så efter 22 år. Jag tog mod till mig och började se att de perfekta tillfällena var precis nu. Det var nu jag kunde göra förändringar, inte då eller sen, utan precis NU.                                                                                                                                                                        

.

Och jag började förändras, har förändras otroligt på dessa år. Jag är inte alls samma person som då i det aktiva eller samma person är jag väl men idag har jag ett rikt, lyckligt liv, med nya tankesätt, jag har till stor del fått bort mina kriminella värderingar, är ödmjuk inför livet, accepterar livet för vad det är, jag gör det jag behöver varje dag för att behålla det och fortsätta växa som människa.                                                                 

.

Och som sagt tar tillvara på tillfällena NU.

.

Och känner jag att jag behöver göra någon förändring för att göra mitt liv enklare och ännu underbarare så tar jag tag i det på en gång. För jag vet att ju längre jag väntar, desto svårare blir det. Och jag har slutat att göra saker komplicerat och svårt. För det väljer jag själv och jag skulle vara en idiot igen om jag valde det. Så jag tar tag i saker på en gång om det dyker upp något och då blir inga "problem" svårlösta när de inte hinner bygga bo i mig och växa sig starkare. Riktigt enkelt faktiskt blir det med dessa kunskaper.                                                                                                                                    

.

Tänker tillbaka på orden jag hela tiden sa förr; "Om bara” och ser hur ensamma de är för idag känns det som omöjliga ord. För jag har alla möjligheter precis framför mig om jag har modet och styrkan att se dem. Och jag tar möjligheterna utan "om bara", det är då jag upplever nya saker, det gör jag aldrig med "om bara" före.                                       . .

Tillvaron uppfyller inte alltid mina förväntningar eller når upp till mina drömmar om den.                                                         

.

Men då har jag tålamod och/eller försöker göra på ett annat sätt om jag ser att lösningen är fel. Men allt som tilldrar sig i livet, allt som rör mig, ger mig möjlighet att utvecklas eller förändras och lär mig att bättre förstå höjdpunkterna och fallgroparna på livets stig. Varje gång jag valde att sucka över det som inte var vände jag ryggen åt en möjlighet att få det bättre i tillvaron.                                                                                                        

.

Så är det inte idag, Jag suckar inte över motgångar utan ser dem som att det är menat att vara så. Att tiden kanske inte är inne eller så har jag försökt lösa motgångarna på fel sätt och söker då en annan lösning.      

.

Förr visste jag helt enkelt inte själv vad som är bäst för mig. Jag trodde att drogerna och brotten var det men så var det ju inte. Mitt synfält var så otroligt begränsat. Det är mindre begränsat i dag än i går eller det är inte begränsat alls så mycket, för jag vet idag att ju bredare synfält jag har desto enklare blir det att leva. Och i och med det så blir jag villig att ständigt utöka mitt synfält.

.

Om de upplevelser som jag får inte uppfyller mina förväntningar så finner jag mig i det, accepterar det och gör vad som krävs av mig för att förväntningarna motsvarar mina upplevelser. Jag får vad jag behöver i fråga om kontakter, lycka, äventyr, glädje och sorg i dag och alla andra dagar. Om jag gläds åt det jag får och till det jag har, väl medveten om att det alltid finns något gott i det som sker känns till och med motgångarna lättare. Jag är i goda händer här och nu. Jag ska inte tråna efter det jag tror att jag behöver. Jag får alltid det jag behöver, när jag behöver det.

Så enkelt är det...

.

Morgontankar i tacksamhet. Jag är tacksam för att jag vågar vara medveten om mitt inre och framför allt vågar vara ärlig mot mej själv. Där skillnaden ligger i måendet.

.

LOVE & RESPECT

 
Kategori: Allmänt
Taggar: Lagen om attraktion, acceptans, beroende, crea diem, drogfrihet, drogsug, hopp, känslor, kärlek, livet, lycka;