Ta hand om det du har i hjärtat

 
 
Att säga att man ska inte ska ta någon för given eller att livet kan vändas på ett ögonblick är lätt att säga. Men att omvandla det så det betyder något kan vara svårare. Dessa ord som är fina om de handlas på kan vara otroligt sårande om jag inte lever efter dem. Om jag bara visar andra i ord och inte den jag vill behålla med handling.

Det finns ingen ursäkt, eller rättfärdigande som håller för att jag inte ska ta hand och ge de i min närhet av mej själv. Där har jag alltid ett val. Oavsett vad jag går igenom. Jag vet idag att det bara blir tyngre av att ignorera de som älskar mej. Då kommer de sluta älska mej, och försvinna från mitt liv. För jag kan aldrig få något som jag själv inte ger.

Så som med allting annat i livet så betyder mina ord bara någonting om jag lever efter dem. Annars blir det en inre lögn för mej själv och jag låser fast mej själv. Men som tur är så får jag, och kan jag, förändra detta precis när jag vill. Så enkelt genom att leva som jag lär.
All kunskap i världen, fina ord, att visa andra än den jag vill behålla betyder ingenting så länge som jag inte handlar i det jag säger,

Jag har förlorat många på min resa och andra har förlorat mej. Och att efter jag förlorat någon, genom död, eller något annat sätt, ångra att jag inte tog hand om dem är för sent. Alltid. Så då kan jag lära mej av det eller välja att stanna kvar i ånger. Jag kan få tillbaka vissa genom att visa i handling att jag vill sant och ärligt uppskatta dem. Ta mitt ansvar över mitt mående. Och bearbeta det jag behöver som en gång tog bort dem ifrån mej.

Där ligger min del i allting. Ansvar och villighet att göra annorlunda än det sättet som inte fungerade.

Tar du någon för given som du kommer att sakna när den är borta?

Jag önskar er ett underbart här och nu.

Love&Respect
Kategori: Allmänt
Taggar: Lagen om attraktion, acceptans, känslor, kärlek, njutning, positivt tänkande;